Verslag Karaman reis


Van 11 tot 18 mei is een delegatie vanuit Wireless Leiden en van haar spin-off bedrijven Kogero en Wi-Do naar Karaman gereisd om daar ter plaatse een demonstratie van de mogelijkheden van een wifi netwerk te geven.

De delegatie was uitgenodigd door de burgermeester van Karaman en het bedrijf EsthethicA om het jaarlijkse turkse taalfeest bij te wonen, als vervolg van het bezoek van een turkse delegatie aan Wireless Leiden in april.

Karaman ligt in het zuiden van Turkije:
Voor het geven van de demonstratie is een speciale mobiele variant van het Wireless Leiden wifi netwerk gemaakt die gemakkelijk in een paar kisten in een het vliegtuig of een auto vervoerd kan worden en ter plaatse snel ingezet kan worden.
Bij de eerste inzet van dit draagbare draadloze netwerk werd binnen één dag het grootste deel van Karaman voorzien van draadloos Internet. Hiermee zijn de mogelijkheden van een draadloos netwerk gedmonstreerd zoals video, VOIP en natuurlijk snel Internet.
Voor de demonstratie is op vijf lokaties een node neergezet en zijn deze knooppunten onderling verbonden. Een Internet verbinding is van de plaatselijke universiteit geleend.

Na afloop van de demonstratie is door de burgemeester en het turkse parlimentslid Yüksel Çavuşoğlu gevraagd om als vervolg stap op korte termijn een wifi netwerk in Kazim Karebekir te bouwen.

Bülent Yiğittop van EstheticA overhandigt een geschenk Yüksel Çavuşoğlu.
Meer foto's staan in svn.