Draadloos Internetten bij Lebkov en op station Leiden CS


8 april 2004
Als eerste horecagelegenheid in Leiden biedt Lebkov, de sandwich speciaalzaak achter het station Leiden CS, aan zijn klanten gratis draadloos Internet dankzij een aansluiting op het netwerk van Wireless Leiden. De vrijwilligers van Wireless Leiden hebben een toegangspunt geplaatst dat verbonden is met een netwerkknooppunt op het dak. Laptopbezitters kunnen nu ook op een groot gedeelte van het station verbinding maken. Daarmee is Leiden CS het eerste station met WiFi-dekking op de perrons.

“Ik beschouw dit als een stukje extra service voor onze klanten”, zegt Grardie Akkerhuis, eigenaar van Lebkov, “net als de kranten op de leestafel”. Hij verwacht dat vooral studenten, toeristen en buitenlandse bezoekers voor Universiteit of LUMC gebruik zullen maken van de gratis dienst.

Voor Wireless Leiden is dit niet alleen een welkome uitbreiding van het netwerk, met extra dekking op en rond het station, maar ook een mooie mogelijkheid om bezoekers en potentiële gebruikers kennis te laten maken met het draadloos netwerken.

Over Lebkov and Sons, www.lebkov.nl

De eerste echte sandwichspecialist in Nederland, in Leiden achter het station. Ons Good Food wordt bereid volgens het best of best principe. Dat wil zeggen dat alleen de beste ingrediënten van de beste leveranciers de basis vormen voor onze sandwiches, sappen en soepen. Gezond. Puur. adres: Bargelaan 8 Leiden

Over de Stichting Wireless Leiden (www.wirelessleiden.nl) De Stichting Wireless Leiden bouwt een goedkoop, snel, draadloos netwerk voor Leiden en omgeving op coöperatieve basis. Het is een zelfstandig netwerk dat technisch naadloos aansluit op Internet. Wireless Leiden heeft geen winstoogmerk en richt zich op de infrastructuur en niet op de diensten.