Start Free Discovery: Innovation week 9 t/m 13 oktober

6 oktober 2006
In een week werken aan een concrete vraag van het bedrijfsleven De week van 9 tot en met 13 oktober staat bij twee teams van Free Discovery (waaronder docenten van Hogeschool Leiden) volledig in het teken van het regionale bedrijfsleven. Tijdens deze zogenoemde innovation week gaan zij - ondersteund door een medewerker van TNO - werken aan de oplossing van een concrete vraag uit het regionale bedrijfsleven.

De opdrachten - die pas op 9 oktober aan de teams worden bekendgemaakt - zijn afkomstig van bedrijven uit de sectoren toerisme, horeca en cultuur. Bij de uitwerking moet gebruik gemaakt worden van de nieuwe mogelijkheden die een draadloos netwerk biedt. Deze innovation week vormt de aftrap voor het project Free Discovery. Op vrijdag 13 oktober a.s. presenteren de teams hun uitgewerkte opdrachten aan de betreffende bedrijven. Free Discovery Hogeschool Leiden, Wireless Leiden en een aantal bedrijven en instellingen in de Leidse regio gaan samen nieuwe toepassingen van draadloze communicatie ontwikkelen.De combinatie van het draadloze computernetwerk van Wireless Leiden met geavanceerde plaatsbepaling biedt allerlei mogelijkheden voor het aanbieden van nieuwe, locatiegebonden diensten.

Een voorbeeld van zo’n nieuwe toepassing is het gebruik van een mobiele telefoon als stadsgids.

Via het draadloze netwerk kunnen toeristen ter plekke in hun eigen taal horen wat de bezienswaardigheden zijn. Welke toepassingen daadwerkelijk zullen worden ontwikkeld, hangt af van de behoefte in de markt. Toerisme, cultuur, detailhandel en de installatiebranche zijn sectoren in de regio die kansrijk lijken voor toegepaste draadloze communicatie. Het innovatieproject, dat Free Discovery is genoemd, heeft een startsubsidie van 300.000 euro gekregen van het Ministerie van OC&W.