Bijeenkomst El Cid introductieweek toch 'live' uitgezonden dankzij Wireless Leiden

15 augustus 2011
De bijeenkomst van de El Cid introductieweek voor Leidse studenten, vanavond in de Hooglandse Kerk kan toch 'live' worden uitgezonden dankzij Wireless Leiden. Het plan om de bijeenkomst uit te zenden naar de studentenverenigingen en daar op grote schermen live te tonen dreigde te mislukken omdat de adsl-internetverbinding onvoldoende capaciteit had. Normale adsl-internetverbindingen hebben te weinig bandbreedte voor deze HD videobeelden, maar het draadloze netwerk van Wireless Leiden kan dit heel goed aan.

Vanuit de Hooglandse Kerk gaat het signaal via het Wireless Leiden netwerk naar een breedbandige internetverbinding en vervolgens naar een streaming-videodienst. De studentenverenigingen halen daar de videostream weer op. De videoregistratie wordt verzorgd door de audiovisuele dienst van het Haagse bedrijf IFS.

De vrijwilligers van Wireless Leiden hebben het afgelopen jaar het netwerk vernieuwd met sterk-verbeterde apparatuur en snellere verbindingen. Het uitzenden van live HD-videobeelden is een van de nieuwe mogelijkheden die het netwerk nu biedt.