vrijdag, 31 augustus 2012

Zoeterwoudse jongeren enthousiast over Free-WiFi

Het zwembad Haasbroek kreeg de primeur van het eerste Frre-Wifi-toegangspunt in Zoeterwoude en blijkt door de jongeren enthousiast ontvangen te worden. Op een drukke dag waren er al 150 gebruikers. Ook ouders beviel het prima. Ze konden met het mooie weer vanuit het zwembad telewerken terwijl de kinderen aan het zwemmen waren.

Op een aantal plaatsen in Zoeterwoude was er al gratis wifi, zoals bij voetbalvereniging Meerburg en postduivenvereniging De Kerkduif. De jongerenadviesraad (JAR) wilde dat graag in samenwerking met Wireless Leiden verbreden naar heel Zoeterwoude. De gemeente steunt dit initiatief en betaalt een bedrag van 3150 euro voor de eerste fase van dit 'Free-WiFi' project.

Er staan nog meerdere knooppunten op stapel, onder andere bij de kerken van Zoeterwoude Dorp en Rijndijk, buurthuis de Eendenkooi en op het gemeentehuis van Zoeterwoude. De knooppunten worden onderling en met het netwerk van Wireless Leiden verbonden.

Over de Stichting Wireless Leiden, http://www.wirelessleiden.nl/
De Stichting Wireless Leiden stelt zich ten doel een goedkoop, snel, draadloos netwerk voor Leiden en omgeving te faciliteren, op coöperatieve basis. Het is een zelfstandig netwerk dat technisch naadloos aansluit op Internet, maar ook zeer geschikt is voor lokale communicatie binnen de regio. Wireless Leiden heeft geen winstoogmerk, draait volledig op onbezoldigde vrijwilligers en richt zich op de totstandkoming van een open infrastructuur.

Over de JAR:
De JAR is de jongerenadviesraad van de gemeente Zoeterwoude. Deze groep jongeren denkt mee over de toekomst van het dorp. Niet alleen met elkaar, maar ook met de burgemeester.